Torrelles de Llobregat

Esteu preocupats pels deures? Us passeu les tardes barallant-vos amb els vostres fills perquè no volen fer deures?

Aquí deixem una sèrie d’articles per millorar aquelles situacions estressants que vivim a casa amb els nostres fills i filles.

Set maneres per motivar els nostres fills a rendir millor a l’escola

Seguiment i acompanyament escolar a casa (Portal família i escola)

En aquesta etapa, els vostres fills comencen l’ensenyament obligatori. Tenen més obligacions i responsabilitats derivades de l’escola: estudi, deures, projectes. És necessari que al començament els ajudeu a marcar rutines, hàbits i horaris d’estudi. Convé també que els ensenyeu a planificar-se les feines, a valorar l’ordre en el seu material o la necessitat de treballar en un lloc adequat, sense soroll. Cal que notin el vostre interès i com valoreu tot el que fan.

És molt important no confondre l’acompanyament escolar amb assumir tasques que no us són pròpies, com fer-los els deures. És beneficiós per a ells fer-los sols; d’aquesta manera, i de mica en mica, s’aniran fent més responsables i autònoms en la realització de les seves tasques escolars, i aniran assolint uns bons hàbits d’estudi. Un bon acompanyament per part vostra suposa que us assegureu que fan els deures, però al mateix temps que reforceu els continguts escolars amb activitats diàries (portar-los a comprar, llegir amb ells abans d’anar a dormir…).

En general, per fer un seguiment escolar adequat dels vostres fills és convenient que:

 • Mantingueu una bona comunicació i coordinació amb l’escola per treballar conjuntament l’adquisició d’hàbits d’estudi i potenciar i consolidar els aprenentatges.
 • Disposeu d’un lloc per estudiar a casa que reuneixi unes condicions mínimes: espai ben il·luminat, sense sorolls ni objectes que els puguin distreure.
 • Els acompanyeu a la biblioteca, perquè en facin ús.
 • Els ajudeu a marcar-se objectius a curt i mitjà termini quant als seus estudis (hàbits de treball, preparació d’exàmens, deures…) i a planificar-se per aconseguir-los.
 • Els ajudeu a planificar-se el temps per fer els deures i estudiar, utilitzant l’agenda escolar per ser cada cop més autònoms i responsables.
 • Establiu normes adequades perquè compleixin les seves responsabilitats escolars (fer els deures, llegir, estudiar…) i n’exigiu el compliment.
 • Valoreu amb afecte i reflexions positives l’esforç, la constància, la dedicació i el progrés escolar dels vostres fills.
 • Apliqueu en el dia a dia els temes que han estudiat a l’escola: portar els comptes a l’hora de comprar, redactar el menú de la setmana, ajudar a preparar un viatge…
 • Us interesseu pel que aprenen a l’escola, per quins treballs estan fent, les sortides que tenen, els exàmens previstos, els resultats que estan obtenint, les dificultats amb què es troben.
 • Us interesseu per les seves relacions amb els companys de classe, mestres i monitors de menjador.
 • Els feu reflexionar sobre la importància d’aprendre, com a element bàsic en tots els àmbits de la vida, i la necessitat que escoltin les explicacions i mostrin una actitud positiva i respectuosa.
 • Els parleu sobre la importància de posar atenció en allò que explica el mestre, així li doneu valor i reforceu el respecte i l’autoritat que li és pròpia.
 • Estimuleu el gust per la lectura: escolliu llibres amb ells, els llegiu junts, us interesseu per les seves lectures de classe o busqueu activitats de lleure familiar per dedicar a aquesta activitat, com anar a la biblioteca plegats.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: