Torrelles de Llobregat

Biblioteca d’anglès

Hello!

 

Ja tornem a tenir engegat el préstec de llibres d’anglès un any més. Els nostres nens i nenes s’ho passen d’allò més bé escollint noves històries i/o contes cada setmana per endur-se’ls a casa, on els miraran, comentaran i/o llegiran, potser sols però millor en companyia! Alguns llibres inclouen un CD per escoltar la història, d’altres inclouen unes fitxes de comprensió (fer-les és voluntari), i d’altres ho tenen tot. A més, el catàleg és ampli i inclou llibres de ficció i no ficció, còmics, reportatges, revistes i fins i tot versions adaptades de novel·les per als més eixerits!

Aquest any tornem a ampliar l’oferta de llibres que tenim en préstec, ja que molts alumnes en els demanen i hem anant observant durant els darrers anys que en gaudeixen molt.

Com a guia per als pares, i si us agrada l’anglès i voleu compartir un moment màgic amb els vostres petits, o no tan petits, aquí teniu unes quantes preguntes que resulten interessants per comprovar la comprensió dels alumnes de Cicle Mig i Superior:

– Què penses que passarà, ara?

– Com se sent el protagonista en aquesta situació?

– Per què creus que l’autor ha descrit el lloc d’aquesta manera?

– Quina importància tindrà aquest objecte a la història?

– En lloc de buscar aquesta paraula al diccionari, per què no intentem esbrinar el significat pel context?

– Alguna vegada t’has sentit tu, d’aquesta manera?

– Alguna vegada has estat en una situació semblant?

– Quina relació té aquest personatge amb el protagonista?

– Pots tornar a pronunciar aquesta paraula, si us plau?

– Tornem a llegir aquesta frase, després d’escoltar-la al CD?

 

Desaconsellem traduir-ho tot amb el google Translate 🙂 només aquelles paraules clau que siguin difícils, i sobretot, molta interpretació a partir de dibuixos, per exemple.

 

Pels alumnes d’educació infantil, però, la idea és que els nens i nenes agafin contes que els agradin visualment o que creuen que els interessaran. Un cop a casa els poden fullejar i dir-ne les paraules que sàpiguen en anglès o bé, si voleu, els podeu ajudar a aprendre’n més. Si van amb el CD els poden escoltar només pel plaer d’escoltar una llengua estrangera i veure si entenen coses. Si vosaltres voleu i en sabeu, els els podeu llegir i comentar-ho amb ells o elles.

 

Pels alumnes de Cicle Inicial, la idea és bàsicament la mateixa que per Educació Infantil, però a mida que vagin avançant, els infants poden començar a llegir sols algunes paraules i anar reconeixent progressivament més vocabulari. Ja poden agafar llibres que vagin acompanyats de fitxes i fer-les si volen. Recordeu que tot és opcional i voluntari ja que el que pretenem és que s’ho passin bé i els faci il·lusió tenir al seu abast més recursos en anglès.

 

Només recordar-vos que el préstec es farà aquests dies per a aquests grups concrets:

  • 3r –> cada dilluns
  • 4t –> cada dimarts
  • 5èA –> cada dijous
  • 5èB –> cada divendres

 

Recordeu que teniu una setmana per retornar el llibre a partir del dia en què us l’heu emportat.

 

I, com sempre, si trobeu cap llibre de l’escola que fa temps que és a casa, retorneu-lo please!! Només d’aquesta manera aconseguirem que el préstec arribi a tothom 🙂 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: