Torrelles de Llobregat

PEN-PALS FRIENDS

Aquest curs escolar, iniciem un nou projecte d’anglès a cicle mitjà i superior que es diu “Pen-pal friends”.

El que es pretén amb aquesta “activitat és que els alumnes estableixin contacte amb altres alumnes d’una edat semblant en una escola situada als Estats Units, a la ciutat de Darien, a prop de Chicago.

El perquè d’aquesta activitat és clara, es vol posar els alumnes en una situació en la qual sentin la necessitat de buscar eines per tal de poder comunicar-se. A més a més, es pretén aconseguir que l’alumnat vegi la utilitat real d’aquesta llengua fora de l’àmbit estrictament escolar. Per això s’ha proposat dur a terme aquest intercanvi només des de la classe d’anglès; es a dir, els alumnes treballaran amb les mestres per a preparar tot el que s’enviarà als alumnes d’USA. La llengua que es farà servir serà en tot moment l’anglès i s’intentarà que tant els uns com els altres aportin informació interessant i útil.

Algunes de les activitats que ens hem proposat dur a terme amb les mestres de l’altre escola són:

  • 1) Els horaris escolars de cada grup amb una breu explicació del que fem a l’escola. (Serà diferent segons cada nivell del curs) Per exemple, els hi explicaríem en què consisteix cada una de les nostres assignatures tenint en compte que allà en fan menys que nosaltres i que estan organitzades de manera diferent. També els explicarem que la nostra llengua oficial i d’ús habitual no és el castellà, sinó que es el català i que és una llengua diferent. Però els direm que també estudiem el castellà i que el coneixem tots bé. Els informarem sobre les nostres sessions de teatre, plàstica, racons i d’altres.
  • 2) Una fotografia personal per a fer-ne una descripció física i també explicar les nostres aficions.
  • 3) Intercanvi d’informació de les nostres ciutats properes més conegudes (Barcelona) mitjançant unes postals i també un plegat d’escrits amb imatges diverses, fotos, retall de revistes o fulletons informatius, etc. A més, això ho voldríem complementar amb un escrit amb informació sobre on vivim, què hi ha a prop nostre que sigui bonic per a visitar o els indrets més famosos.
  • 4) Explicar-nos els nostres menjars preferits, típics del nostre país i una recepta de cuina que ens agradi molt o sigui típicament nostra.
  • 5) Potser una explicació de les celebracions o festes popularsper veure com són de diferents i quines tenim a cada lloc.
  • 6) Intercanvi d’adreces electròniques i/o de correu ordinariquan acabi el curs per a que puguin continuar escrivint-se amb el seu pen-pal en un futur si ells volen.

Demanem a les famílies que ens ajudin a motivar els alumnes a dur a terme aquests intercanvis de correspondència i que ens facilitin les autoritzacions per tal que els alumnes puguin enviar les sevesfotografies personals al seu “pen-pal friend” quan treballem la part de fer descripcions personals i les seves adreces de correu electrònic o de casa quan s’acabi el curs perquè puguin continuar escrivint-se si ells volen.

Esperem que aquest nou projecte sigui un èxit per a tothom i que el puguem repetir en un futur.

Moltes gràcies

Les mestres d’anglès

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: